MITA

Projektet MITA

MITA är en plattform för språk- och kulturinlärning för flerspråkiga barn med italienska som modersmål i Svergie. Det är ett forskningsprojekt vid Lunds Universitet "Barns flerspråkiga interaktion vid datorspelande på en digital plattform " i samarbete med Hemkodat och LU Innovation som vill hjälpa italienskspråkiga barn att utveckla sin italienska. Den vetenskapliga betäckningen för projektet är Barns flerspråkiga interaktion vid datorspelande på en digital plattform (se forskning).

 

Vi använder Minecraft och Discord i en säker stängd miljö på en server hos Hemkodat för att träna italienska tillsammans genom spelande.

Italiensk-svenska barn, deras föräldrar, forskare och lärarstudenter utforskar och lär sig om Italien på italienska genom att bygga olika italienska byggnader.

Som förälder kan man tycka att det är tillräckligt med skärmtid som det är, men då kan man tänka att det är bra om ens barn lär sig mer på sitt modersmål undertiden det sitter vid skärmen och föräldern är delaktig (om barnet är under 13).

 

Nyfiken på att vara med? Klicka på ”deltagande” (kommer inom kort)

Sidansvarig: itht.luse | 2023-05-05